Tips från coachen: Medsökande förenklar

Vi vill komma med ett tips som vi många känner till men som ändå är värd att uppmärksamma på nytt. Det är att ha en medsökande när du ansöker om att låna pengar. Det betyder att du går ihop med till exempel din sambo och gör ansökan i bådas namn.

Vad är då en medsökande och vad har du för fördelar?

Medsökande när du ska låna pengar
Ikano Bank skriver ut fördelen med medsökande
Först av allt så vill vi klargöra att du måste inta ha en sambo för att vara två personer som ansöker. Det kan vara en familjemedlem, en god vän etc. Banken tittar inte så mycket på relationen mellan er två utan mer på hur din och din medsökandes ekonomi ser ut. Oavsett vad för relation ni har så är det ni båda som kommer stå på skuldbrevet, enkelt förklarat blir ni juridiskt sett skyldiga 50% var till banken.

Ett vanligt missförstånd är att man kan förbättra sina egna låneförutsättningar genom att ha en medsökande. Dvs. om person ett har dålig en ekonomi som inte riktigt uppfyller bankens krav, medan person två uppfyller kraven fläckfritt. Detta fungerar alltså inte utan båda två som ansöker måste uppfylla bankens grundkrav för att låna pengar.

Den största fördelen med att ha en medsökande är att du har betydlig större chans att få din ansökan godkänd. Utöver det så hjälper det i princip alltid med att ha en medsökande om du ska ansöka om ett större belopp.

Vår andra sajt:

Det är inte alla banker som skriver ut exakt skillnad mellan att ansöka själv eller att ha en medsökande. Det är alltid en fördel, men många gör en individuell bedömning när de fått i din ansökan och kan titta på kreditupplysningen. Vissa banker skriver ut skillnaden, bland annat Ikano Bank (klicka för att komma direkt till ansökan), som skriver:

Att ha en medsökande rekommenderas, men för lån upp till 150.000 kr går det bra att söka ensam. Vid lån över 150.000 kr krävs alltid en medsökande.

Vad vi har lärt oss är att ha en medsökande är alltid en fördel om ni både uppfyller bankens grundkrav. Dvs. ålder, inkomst och om de godkänner betalningsanmärkning eller inte. Så om du har möjligheten, ha alltid med en medsökande när du ska låna pengar. Det kommer definitivt öka din chanser med att få din ansökan godkänd. Klicka här för att komma till listan över alla lån och låna pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *